Kort voor het nieuwe millennium besloot Helena Stroo te gaan schilderen.
Daarmee sloot ze een zangcarrière af. Was het bij de zangkunst de klankkleur die een belangrijke rol speelde, bij het schilderen draait alles om het samenspel tussen kleur en licht. Hierdoor laat Helena zich leiden, wanneer ze de landschappen die ze ziet in haar eigen interpretatie weergeeft.

Helena laat zich bij het schilderen inspireren door de natuur en door de werken van onder andere Boudin, impressionisten zoals Monet en Morisot en de schilders van het Zeeuwse licht. Ook de fauvistische en expressionistische kunst raken haar. Kleur en licht zijn thema’s die in haar schilderijen iedere keer opnieuw terugkomen. Helena bezoekt vaak de mooie plekken die deze schilders vastlegden. Als het even kan zet ze haar schildersezel op en maakt plein air een nieuw werk.

Naast de bekende plekken zoals Domburg en het landelijk gebied op Walcheren en Zeeuws Vlaanderen, reist ze vaak door Frankrijk. Het dal van de Seine, het samenspel van wolken en zee aan de Normandische kusten en het licht en de kleuren in de Provence. Om inspiratie op te doen en om ervaring te verbreden, volgt Helena regelmatig een masterclass. Ook nam zij om diezelfde redenen deel aan verschillende schildersconcoursen, zoals in Cabourg Normandië, in Bougival bij Parijs en in het wijndorp Beames-de-Venise in de Provence. Daar behaalde ze de derde prijs op een concours de peinture. In de zomer van 2012 deed Helena mee aan een schilderscompetitie van het kunsttijdschrift Palet (nu Atelier) met als onderwerp ‘Landschap’. Helena won de eerste prijs (pdf / mirror) met haar inzending.

Daarnaast maakt ze ook fresco’s naar de kleurrijke vondsten van de Etrusken en in Pompeï, alsook geïnspireerd door de kunst uit de Renaissance.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *